Pécs (+ 45 minuten rijden)

Hieronder kunt u al een beetje lezen wat Pécs te bieden heeft, meer informatie volgt snel

Pécs is één van de drie culturele hoofdsteden van Europa in 2010 (www.pecs2010.hu). Nu is Pécs niet alleen daarom een aanrader om een dagje naar toe te gaan. Pécs is de moeite waard om naar toe te gaan om zijn mooie historische panden, kathedralen, moskee op het Széchenyi plein, musea, of gewoon om een dagje te shoppen in het mooie moderne overdekte winkelcentrum Pécs Plaza, binnenstad of Tesco. (www.pecs.hu)

Houdt u van een markt, dan is de Zondagsmarkt misschien ook wat voor u. Deze markt kunt u vergelijken met de vogeltjes markt (van vroeger) in Antwerpen, alleen dan een stuk groter. De markt is elke zondag van 8 uur tot 12 uur.

Verder kunt in Pécs ook naar de dierentuin. Hier kunt u nog een ouderwetse dierentuin bezoeken, al wordt het steeds moderner door de EU-voorschriften, (www.pecszoo.hu) of het aquarium en terrarium (zie website pecs zoo)

Wat zeer zeker de moeite waard is, is om met de kinderen naar het Mecsextrém park (avonturenpark) te gaan (www.mecsextrem.hu). Wie van karten houdt kan zich uitleven op de kartbaan van Pécs.(www.gokartpecs.hu)

Op een kleine afstand van Pécs liggen de grotten van Abaliget en het vleermuizen museum (www.abaliget.hu) hier klikt u “English page” aan en kijk vervolgens verder bij attractions. Hiervandaan bent u zo bij de meren van Orfü.

 

 

 

 

Voor meer informatie wat er zoal te doen is in de omgeving kunt u ook even kijken op www.hongaarskinderplezier.eu

Nederlands Nederlands English English Magyar Magyar